Internet marketing je naziv za sve aktivnosti kojima je cilj oglašavanje proizvoda i usluga putem interneta i na društvenim mrežama.

Tijekom godina je postao nezaobilazan korak, koji je još davno prestigao jumbo plakate, po broju konverzija i učinkovitosti. No bitno je napomenuti da je jako teško utvrditi kojim je putem Vaš kupac došao do Vas. To znači da morate biti prisutni gotovo "svugdje" naručito tamo gdje je Vaše ciljano tržište.

Osim što izrađujemo web stranice i aplikacije, pružamo marketinške usluge kao što su:

 • Optimizacija sadržaja za tražilice ( SEO )
 • Content marketing
 • marketing društvenih mreža
 • oglašavanje na tražilicama
 • e-mail marketing
 • savjetovanje oko korištenja raznih alata

Optimizacija sadržaja za tražilice (SEO)

SEO (Search Engine Optimization) je kontinuirani postupak poboljšavanja pozicije internetske stranice na web tražilicama, kako bi se ista prikazala na što višem mjestu u rezultatima pretrage te dovela do povećanja vidljivosti i posjećenosti stranice. Optimizacija web stranice obuhvaća istraživanje ključnih riječi, analizu konkurencije, definiranje ciljanih korisnika, optimizaciju internih linkova te odredišnih stranica, lokalni SEO i ostalo, uz korištenje isključivo tzv. white hat tehnika, tj. uz praćenje Google-ovih smjernica za kreiranje linkova.

Content marketing

Content marketing podrazumijeva kreiranje originalnog, relevantnog i korisnog sadržaja, koji će lako privući pozornost kupaca te im na nenametljivi način predstaviti određene proizvode ili usluge. Ovaj oblik marketinga uključe izradu pisanog sadržaja, vođenje bloga, kreiranje elektronskih knjiga (e-books), infografika, online i offline časopisa, te drugih sadržaja kojima je cilj ojačati odnos s čitateljima i promovirati biznis/brand.

Oglašavanje na društvenim mrežama

Zbog eksplozivnog rasta popularnosti i korištenja društvenih mreža proteklih godina, danas su upravo one jedan od najmoćnijih alata za promociju tvrtke i unaprjeđenje njenog poslovanja na internetu. Kreiranje profila na brojnim i raznolikim društvenim mrežama, poput Facebooka, Twittera, LinkedIn-a G+ mreže, i ostalih, upravljanje istima (community management), te kreiranje pisanog i vizualnog sadržaja za objavu, sve u svrhu branding-a, promocije proizvoda i usluga ili pak poboljšavanja pozicije same web stranice, nalazi se u srži ovog oblika marketinga.

Oglašavanje na tražilicama

PPC (pay per click) kampanja je oblik oglašavanja koji uključuje prezentaciju oglasa na prvim stranicama tražilica potencijalnim kupcima koji su zainteresirani za određeni proizvod ili uslugu, a kao što i samo ime kampanje sugerira, oglasi se naplaćuju isključivo po učinku, tj. po ostvarenom kliku. Kod nas se koristi platforma poznata kao Google Adwords i omiljena je kako među lokalnim poduzetnicima koji pokrivaju područje grada ili županije, tako i među poslovnim subjektima koji posluju na nacionalnoj razini. Ovaj oblik oglašavanja možemo naći na tražilicama, portalima te raznim društvenim mrežama, a omogućuje precizno ciljanje publike, selektivno oglašavanje ovisno o lokaciji, praćenje učinka kampanje te broje druge pogodnosti.

E-mail marketing

E-mail marketing je dinamična marketinška platforma koja uključuje slanje poruka ( Newslettera ) na e-mail adresu korisnika koji su se unaprijed predbilježili na listu primatelja. A opet sve u skladu s GDPR-om. E-mail marketing koristan je kanal za promociju proizvoda i usluga te povećavanje svijesti korisnika o određenom brandu.

Prednosti internet marketinga

 • niži troškovi oglašavanja i promocije u odnosu na tradicionalne medije
 • mogućnost preciznog ciljanja željenih skupina
 • globalni doseg marketinške kampanje
 • stalno oglašavanje (24 sata na dan, 7 dana u tjednu)
 • široki spektar korisnika koji su izloženi kampanji
 • praćenje učinka i rezultata kampanje u stvarnom vremenu
 • mogućnost promjene ili prekida kampanje u bilo kojem trenutku
 • brza vidljivost rezultata
 • stalno poboljšanje putem novih trendova
 • trenutno najučinkovitiji oblik oglašavanja na svijetu

Trebate našu pomoć?

Ostavite nam svoje kontakt podatke da vas možemo kontaktirati u vezi vašeg upita. Polja označena sa * su obavezna.

Optimizacija sadržaja za tražilice (SEO)
Promoviranje sadržaja
Oglašavanje na društvenim mrežama
Oglašavanje na tražilicama
E-mail marketing
Savjetovanje oko korištenja raznih alata
Dajem privolu da me možete kontaktirati u vezi ovog upita.

Izjava o privatnosti · Obavijest o kolačićima
Futurista © 2023 · Napravio Mario Bašić