Svatko od nas se u životu ponekad nađe u situaciji da ne zna od kuda bi krenuo. Često posežemo za google-om ili yahoo-om i tražimo spas. Nadam se da će moj "Tip and Trick” isto nekome poslužiti kao slamka spasa!

1.Prvo što nam je učiniti, sretne vijesti reći svima, cijeloj našoj obitelji I prijateljima! Proslaviti! Uzeti malo vremena kako bi uživali u tim trenucima sreće prije samog početka planiranja i razmišljanja što sve treba učiniti i pronaći za vaš veliki dan!

2. Slijedi početak vašeg planiranja. Sjednite sa svojom budućom boljom polovicom i utvrdite u koje doba godine želite reći "DA". Koje godišnje doba vas najviše povezuje, ispunjava. Kada ste utvrdili željeno godišnje doba, krenite od mjeseca te na kraju i samog datuma. Pogledajte koji su vikendi opcija . Znače li Vam nešto određeni brojevi ? Pamte li se lako? Ili ćete jednostavno izabrati prvi slobodan termin .

3.Nakon dogovorenog datuma morali bismo provjeriti u matičnom uredu ili crkvi, ( zavisno radi li se o crkvenom ili građanskom vjenčanju) , jesu li slobodni željeni termini kako bismo mogli dogovoriti I službeni dio same svadbene ceremonije.

4. Ono što potencijalno predstavlja najveći problem same organizacije je pronalazak adekvatnog prostora. To je po meni, uz bend i fotografa, jedno od top tri koje je nužno rezervirati odmah kako bismo okvirno zatvorili samu konstrukciju svadbene ceremonije. Gledajući omjer kvalitete usluge, hrane, ambijenta i cijene samog prostora, treba napomenuti da su oni koji pružaju najbolji omjer navedenih komponenti ujedno I prostori koji pretpostavljaju I dobru bukiranost . Osobno mislim da se uvijek može naći nešto što će vas u potpunosti oduševiti I zadovoljiti ali to iziskuje puno posla, poznanstava, kontakata ali I sposobnost samog organizatora vjenčanja da u potpunosti zadovolji sve želje svojih klijenta! Postoje internet stranice koje vam u tome mogu pomoći . Povežite se s Facebook stranicama na kojima možete samostalno ispitivati druge o njihovim iskustvima I preporukama.

5. Kada smo usuglasili I dogovorili tri najbitnije stavke oko samog datuma vjenčanja, možemo krenuti razmišljati o već ranije spomenutom I svakako neizostavnom bendu kao najvažnijoj komponenti same svadbene proslave! Sigurno da svatko od nas želi da se gosti i mladenci vrhunski zabave. Samim time moramo jako paziti prilikom odabira benda. Savjetujem da se ne vodimo samo našim željama, već malo razmislimo I o našim gostima na vjenčanju. Nit vodilja je da svim uzrastima I generacijama na plesnom podiju bude dobro. A put prema plesnom podiju u rukama je iskusnog benda.
S obzirom na to da je bend kapetan našeg svadbenog broda, nužno je odraditi nekoliko sastanaka s potencijalnim glazbenicima našeg vjenčanja I utvrditi sve detalje oko play liste, potencijalnih vokala, svirke u pauzama, mogućnosti sviranja po želji naših gostiju, vrijeme do kojeg će glazbenici zabavljati nas I naše goste ali I još mnogo sitnih detaljčića koji svadbu znače!

6. Fotografi! Zanimljiva točka! Danas na sajmovima vjenčanja možete zaista naći veliki broj fotografa sa sličnim bookovima i temama slaganja fotografija. Savjetujem Vam da si uzmete dovoljno vremena za proučiti cijeli niz iskusnih fotografa kako bi zaista našli onoga koji će najbolje znati odgovoriti svim vašim željama. Svakako pogledajte njihove radove. Obratite pozornost na detalje, na izgled fotografije, na emociju koju fotografije prenose odnosno uočite znaju li potencijalni fotografi prenijeti emociju trenutka! Možda nije loše prije same potrage proučiti temu kako bi dobili viziju što želite od fotografija svojeg vjenčanja, što želite ovjekovječiti na fotografijama da vam one ostane kao predivna uspomena za cijeli život na samom početku vašeg zajedničkog života. Pazite i na sitnice kao što su jasna poruka koga želite imati na fotografijama! Nemojte zaboraviti ovjekovječiti trenutke sa svojom obitelji, prijateljima. Koliko god vam se sad to činilo pod normalnim, vjerujte mi, događale su se situacije kada bi mladenci shvatili da nemaju fotke sa svojim najmilijima I zato je nužno iskomunicirati sve detalje sa svojim fotografom.

7. Svadbena ceremonija I svečanost sada se mogu ostvariti i u ovom trenutku možemo početi razmišljati I o manje bitnim stvarima koje ne garantiraju uspjeh samog vjenčanja, već se odnose na vanjštinu! Krenimo od odjeće i obuće! Svaka mlada želi izgledati savršeno na dan svojeg vjenčanja. Potraga neka se u početku bazira na internetskim stranicama salona s vjenčanicama, a kad shvatite kako bi vaša vjenčanica trebala ili mogla izgledati, onda krećete u zanimljiv pohod isprobavanja najljepših haljina s vašom sestrom, kumom I prijateljicama. Isto vrijedi i za mladoženju!

8. Na samom kraju ali ne i manje bitno je I cvijeće koje daje jednu romantičnu I bajkovitu notu našeg vjenčanja putem kojeg možemo poslati poruku našim gostima. Naravno moramo spomenuti i vjenčani buket, koji će možebitno postati simbol udaje našoj prijateljici koja ga uhvati ili kao osušeni buket podsjećati nas kroz život na jedan od naših najsretnijih dana . Svakako i za cvijeće je potrebno odvojiti vremena, proučiti koja je sezona određenog cvijeća, vidjeti odgovaraju li nam takvi aranžmani. Savjetujem vam da bukete sa svadbe ili male aranžmane poklonite poslije svojim najbližima.

9. Na popisu su nam ostale još Pozivnice I Zahvalnice! Primičući se kraju moramo se odlučiti I o načinu pozivanja naših gostiju. Hoćemo li se odlučiti za jednostavnije varijante ili za one rukom rađene, unikatne ili one personalizirane . Tržište je stvarno veliko. Pregledajte slike, pročitajte dojmove, usporedite cijene. Razmislite što će vašu pozivnicu zasigurno učiniti posebnom I što će je učiniti još posebnijom. Ukomponirajte ju u temu svadbe, u boju, u stil. Potrudite se da sve bude dio jedne predivne priče koju će gosti osjetiti.

10. Nabrojat ćemo još neke sitnice kao što su catering za okupljanja kod mlade/mladoženje I tamburaši koji će vas pratiti kao i šminka I frizura koju morate dogovoriti I cipele koje morate kupiti. Djevojačku I momačku večer koju bi bilo sjajno organizirati I vjenčano prstenje koje treba odabrati I kupiti. Zadnja stvar s naše liste su pokloni za goste. Bilo bi lijepo kada biste I to mogli personalizirati. Malena butelja vina ili rakija s vašim datumom vjenčanja, magneti sa slikom, šalice s datumom I vašom pjesmom ili nekim lijepim citatom. Zgodna ideja za poklone su svakako I male krafne upakirane u neku personaliziranu kutijicu ( tko ne voli uzeti hranu za doma?), mini personalizirane bočice šampanjca koju gosti mogu odnijeti doma, izbor je zaista veliki. U obzir dolaze I mali personalizirani sapuni ili personalizirani roleri u koje ćete staviti par kapi aromatičnih ulja za opuštanje. Svakako na internetu ne nedostaje ideja! Tražite, gledajte, uspoređujte!

Izjava o privatnosti · Obavijest o kolačićima
Futurista © 2022 · Napravio Mario Bašić