Napisao Ivana Bašić 0

Kranjska Gora 2020.

Krenuli smo malo kasnije od planiranog zbog posla ! Do Hotela Alpina u Kranjskoj gori putovali smo 2 i pol sata s laganim stajanjem i tek oko 16 h bili spremni za silazak na stazu. Prvu večer ostavili smo za laganu šetnju i malo sanjkanja iako su se cure najviše veselili hotelu i igraonici :)

https://www.facebook.com/hotelalpinaslovenia/

Ovo je već druga godina da izabiremo hotel Alpinu za smještaj iz jednostavnog razloga jer je na stazi, auto parkiramo i ne mičemo ga ako ne trebamo. Sam hotel je čist, uredan, sobe dovoljno prostrane, ništa luksuzno.

Oboje volimo bordati pa nam je bitno da naša smjena na stazi može biti brza.

Isto tako ako nam vrijeme ne ide na ruku i ako ne možemo biti dugo vani zbog djece jedan od nas se zaputi u hotel na odmor i igru a drugi ostaje na stazi uživati. Svake godine idemo s prijateljima tako da je i nama i djeci zabavnije!

Večera u hotelu u vrijeme off season skijaške sezone ( ove godine smo bili od 13.-16.1.) nije strašno bogata kao recimo u terminu od 2.-6.1. tako da ako ste veliki gurman koji želi bogati švedski stol imajte to na umu. Hrana je u hotelu zaista bila odlična i svaki dan je bilo ponešto za svakoga. Mi smo uzeli noćenja s doručkom, a za večeru smo se zapisivali na licu mjesta ili smo večerali vani. Ručak je uglavnom bio na stazi,točnije ispod same staze, gdje se za svakoga može naći ponešto. Od tople kuhane hrane do kako bi se reklo junk fooda.

Skijalište u Kranjskoj gori nije veliko. Ljubitelji i pravi obožavatelji skijanja i bordanja s dugogodišnjem iskustvom vjerojatno neće izabrati Kranjsku Goru radi manjeg broja staza kao i manjih staza.

Za nas, obitelji s malom djecom,koja tek kreću učiti, Kranjska Gora je top izbor i nezaobilazno mjesto za zaljubiti se u ovu vrstu sporta i odmora :).

Mi smo svoju djecu dali u ruke trenera iz intersport Bernik. https://www.facebook.com/intersportbernik/ i bili smo jako zadovoljni.

Ono što nam se posebno svidjelo je mjesto za sanjkanje, tako da i oni najmlađi imaju gdje uživati. Nema opasnosti da će vas pokupiti neki skijaš ,ali definitivno treba biti na oprezu radi starije djece koja se sanjkaju i ne prate naravno one najmlađe. U Kranjskoj gori možete iznajmiti ili kupiti sanjke tako da nema potrebe da ih nosite sa sobom ako nemate mjesta.

Unutar hotela nalazi se igraonica za djecu što je nama roditeljima omogućilo odmor nakon staze jer su se djeca tijekom boravka u hotelu cijelo vrijeme igrala u igraonici, a mi smo uživali u hotelskom dnevnom boravku :)

Sam centar Kranjske gore nalazi se na svega stotinjak metara od samog hotela. Udaljen je otprilike 10 minuta laganog hoda. U centru se nalazi i malo klizalište za djecu i odrasle. Svakako ne nedostaje zimskih sportova!

U centru ( Alpine village) obavezno morate pojesti njihove raskidane palačinke sa nutelom ( ime zaboravila), jako fino i jedna porcija dovoljna za bar troje ljudi (jedino ako ne odlučite večerati slatko).

Mi ženske smo već prvu večer iskoristile za sebe i zaputile se do Wellness. Malo saune, malo jacuzzi. Dečki su sutradan išli na noćno skijanje,tako da je svatko uživao na svoj način. Svake godine odemo i do hotela Ramada na bazene jer znamo da djecu to možda i više veseli nego samo skijanje (bar za sada). A i svi gosti hotela Alpina imaju 20 posto popusta na iste.

https://www.facebook.com/pages/Ramada-Resort-Kranjska-Gora/193731107502407

Vrijeme nas je ove godine izvrsno poslužilo. Sunce nas je svaki dan grijalo, pa smo odlučili zadnji dan , nakon check outa svratiti do jezera Jasna. 5 min od hotela. Svakako za svaku preporuku! Djeca su hranila patkice,nakon čega smo se sjeli i popili kavicu uživajući u zimskoj osunčanoj idili. https://www.facebook.com/Jasnaresort/

Sljedeće godine javljamo se s druge lokacije! Svaki prijedlog je dobrodošao!

Izjava o privatnosti · Obavijest o kolačićima
Futurista © 2020 · Napravio Mario Bašić