Ples je danas svakodnevica! Bilo da se time bavite profesionalno, rekreativno, ili eto, imate vjenčanje pa želite zablistati na plesnom podiju! Ima vas i takvih koji nikako da se odlučite ući u taj svijet. Možda će vas moji razlozi ipak malo pogurati!

1.Opća kultura! Mišljenja sam da bi svatko trebao znati osnove što zbog sebe, što zbog drugih. Nađete li se u situaciji da ste na svadbi, plesnjaku, u klubu, ili drugom okupljanju, a gdje svira dobra muzika, mislim da će veća neugoda biti gaženje po nogama od pitanja da li netko želi s vama plesati.

  1. Odličan je za zdravlje! Ples povećava kapacitet naših pluća , dobar je i za srce kao i cirkulaciju. Smanjuje rizik od osteoporoze. Poboljšava kvalitetu sna. Povećava izdržljivost, gipkost, koordinaciju i fleksibilnost.

3.Plešući i vježbajući oslobađa se serotonin, hormon sreće, pa možemo slobodno reći da nas ples čini sretnim! Smanjuje se mogućnost depresije, anksioznosti,samim time je izvanredan prirodni antidepresiv.

4.Pomaže pri podizanju i jačanju **samopouzdanja! Ples jako stavlja naglasak na držanje tijela, učvršćivanje mišića, samim time je izvrstan za sve one kojima je posao rad za kompjutorom, kao i one s pogrbljenim držanjem.

5.Gubite kilograme! Ako još niste probali,ples je jedna od najljepših načina topljenja viška kilograma. Nemojte misliti da je plesati lagano.

6.Sklapate puno novih prijateljstva! Obogaćujete društveni život! Povećavate si mogućnost upoznavanja i Vaše srodne duše!

7.Razvijate bolje pamćenje ,tj.vježbate mozak! Fizička aktivnost povećava mentalnu fleksibilnost i brzinu procesuiranja informacija nakon samo 45 minutne vježbe. Znanstvena istraživanja pokazuju da ples utječe na smanjenje rizika od demencije do čak 76%, te pomaže pacijentima koji boluju od Parkinsona i Alzheimera.

  1. Ples je prije svega zabavan!

9.Održava nas mladima! Nije tajna da plesanje zaustavlja proces fizičkog i mentalnog starenja!

10.Ples je apsolutno najbolji izbor za svaku dobnu skupinu, bez iznimka!

Izjava o privatnosti · Obavijest o kolačićima
Futurista © 2023 · Napravio Mario Bašić